E-mail: info@aendtotaal.nl

Tel: + 31 (0) 313 630800

  
  

Ontruimingsplannen

Volgens het Gebruiksbesluit, de Arbowet en het Arbobesluit  bent u in veel gevallen verplicht een ontruimingsplan te hebben voor uw bedrijf. Dit is onder andere afhankelijk of u door het Gebruiksbesluit verplicht gesteld wordt om een brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie te hebben. Hebt u geen ontruimingsplan wanneer dit wel verplicht is, dan bent u in overtreding en kunnen er boetes opgelegd worden. Ook kan het gevolgen hebben voor uw gebruiksvergunning.

Daarnaast is een ontruimingsplan nodig in het kader van de Arbowet voor de veiligheid van u en uw werknemers. Bij de meeste calamiteiten heeft u slechts enkele minuten om te beginnen met ontruimen. Komt u later of ongeorganiseerd in actie, dan zijn de materiële- en gezondheidsschade soms niet te overzien. U bent als werkgever hiervoor verantwoordelijk. Het is dus belangrijk dat u vooraf weet wat u moet doen. A&D kan op dit gebied u een zorg uit handen nemen.

A&D kan voor u deze plannen volgens de laatste wet- en regelgeving uitvoeren. Wij werken hiervoor volgens de:

  • NEN 8112, de Nederlandse Eenheids Norm voor ontruimingsplannen.
  • NEN 1414, de Nederlandse Eenheids Norm voor ontruimingsplattegronden.

In overleg met u zal één van onze medewerkers op maat de plannen inclusief CAD tekenwerk voor u uitvoeren. De plannen zullen specifiek volgens uw bedrijfssituatie worden opgemaakt.